Nadogradnja svilenih trepavica

“Eyes are the windows to the soul and lashes are the perfect pair of curtians”

oci sa uradjenom nadogradnjom svilenih trepavica

Problem prilikom nadogradnje svilenih trepavica

Nadogradnja svilenih trepavica postala je jako popularna kod nas. Pošto sam već godinama u svetu medicine kao i u ovom poslu viđala razne infekcije oka nastale “strucnim” radovima “koleginica” koje su nastale radeći sa ne kvalitetnim materijalom, da ne kažem korišćenjem raznih ne kvalitetnih trepavica i lepkova.

oko sa problemom na oku koje nastaje prilikom nadogradnje svilenih trepavica
Infekcija oka

Tretman nadoradnje trepavica je prelep posao i jako isplativ, ali to ne znači da ne treba da se završi kvalitetna obuka zbog toga sto nestručna osoba može da vam nanese  teške hemijske povrede oka, kao i razne druge infekcje oka kao sto je konjuktivitis koji možete naneti klijentu prljavim rukama i ne sterilisanim pincetama. Takva infekcija oka može da izazove zapaljnje rožnjače, ukoliko se adekvatno se leči, takodje može doći i do trajne posledice zamućenosti rožnjače i smanjenje vida.

set za nadogradnju svilenih trepavica vide se tuferi, pincete, cešalj za raščešljavanje trepavica, lepak i svilene trepavice
Set za nadogradnju trepavica

Pravilana nadogradnja svilenih trepavica

Pre početka rada obavezno je provetriti prostoriju, isključiti sve aromatične osveživače vazduha, sterilisati pincete za rad, oprati ruke i staviti zastitne rukavice.

Klijentinju obavezno udobno smetiti (pošto tretman nadogradnje trepavica traje od 2-4 sata) da neudoban položaj tela ne bi predstavljao naporno ni klijentkinji ni lash tehničaru.

Za rad biramo kvalitetne i tanke dlacice dobijene od visokokvalitetnog sintetickog polimera. Trepavice se ne izradjuju od pravog nerca ili prirodne dlake, jer mogu ugroziti zdravlje ociju klijenta Ono sto se do sada pokazalo u praksi je to da je puno klijentkinja osetljivo ili alergicno na prirodne komponente.

Ekstenzije nikako ne smeju uzrokovati osecaj neugodnost i na ocima. One se iskljucivo lepe na dlaku nikako na kožu, i klijentkinje se moraju pridrzavati odredjenih upustava da bi mi ekstenzije sto duze trajale i izgledale uredne.

animirana slika kako se pravilno nadogradjuju svilene trepavice
Pravilno lepljenje trepavica

Tretman ugradnje trepavica treba biti ugodan, bezbolan i traje od 2-4sata. Trajanje tretmana zavisi id gustine prirodnih trepavica, polozaju ociju, kapaka, smirenosti klijenta.

Debljina trepavica koja se koristi su od 4-14mm.

slika oka i prikaz kako se pravilno vrši nadogradnja svilenih trepavica

Što se tiče lepka, bitno je da klijeti znaju da NE postoji atialergijski lepak. Komponente lepka su Cyanoakrilat, stabilizator i Carbon black pigment. Ono sto daje boju lepku je karbon, što znači da ga u prozirnom lepku nema i samim tim je manje iritirajuće jer postoje mnoge klijentkinje koje su osetljive bas na karbon.

Najčeće alergije kod klijentkinja su na cyanoakrilat (CA).

Ne postoje medicinski  lepak ili hipoalergeni lepak za izradu ekstenzija trepavica.

Oci devoje gde je jedno sa uradjenom nadogradnjom svilenih trepavica a drugo nije

Ekstenzijama produzavamo prirodnu dlaku, dajemo gustinu, stilizujemo oko, skrivamo spusten kapak, korigujemo nepravilnosti prirodnih trepavica.

Dobro i strucno izveden tretman moze klijentu promeniti izgled lica i naglasiti njenu lepotu, ali isto tako i lose odradjena ekstenzija od lepotice da napravi ruzno pace.

Ukoliko je sve ispravno uradjeno vaše prirodne trepavice će nakon uklanjanja nadogradnje ostati iste kao i pre bez oštećenja.

Ukoliko Vam se svideo tekst zapratite nas na faceboooku i instagramu, takodje procitajte i naše ostale tekstove.